Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν το Rhema Ελλάδας. Οι μαθητές μας προέρχονται από διάφορα δόγματα και από μια ποικιλομορφία κοινωνικώνστρωμάτων και νοοτροπιών. Ο καθένας έχει ξεχωριστά χαρίσματα και προσόντα που εμπλουτίζουν το σώμα του Χριστού.

Ποιός ;

  • Ο διάκονος που καλεσμένος θέλει να υπηρετήσει υποστηρίζοντας άλλους για να εκπληρώσουν το κάλεσμα τους.
  • Οι νεότεροι διάκονοι καλεσμένοι να χτίσουν καινούργιες εκκλησίες.
  •  Ο αρχηγός λατρείας καλεσμένος να οδηγεί το ποίμνιο στην παρουσία του Θεού.
  • Ο ιεραπόστολος καλεσμένος να φέρει τα χαρμόσυνα νέα στα πέρατα της γης. 
  • Διάκονοι των νέων και καλεσμένοι να επηρεάζουν την εκκλησία του αύριο. 
  • Ο ευαγγελιστής καλεσμένος να κηρύξει το ευαγγέλιο και να φέρει τον κόσμο σε μια βαθιά επίγνωση του σωτηριακού έργου του Χριστού. 
  • Ο ποιμένας ή μελλοντικός ποιμένας που ηγείται ή καλείται να ηγηθεί μιας τοπικής εκκλησίας. 
  • Άνθρωποι ακριβώς σαν και εσένα!

Eάν είσαι από εκείνους που αναρωτιέσαι ”Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω στη ζωή μου” Το Rhema Ελλάδας είναι το σωστό μέρος για να το ανακαλύψεις. Το Rhema Ελλάδας είναι για όλους εκείνους που θέλουν να ωριμάσουν πνευματικά. Στην πραγματικότητα έχουμε καλεστεί να υπηρετήσουμε στο σώμα του Χριστού, ο καθένας, με διαφορετικό τρόπο.
Η Καινή Διαθήκη μας διδάσκει πως κάποιοι έχουν καλεστεί για να κηρύξουν (Εφ 4:11) και oι περισσότεροι έχουν καλεστεί σε διακονία Βοηθείας. Η διδασκαλία που λαμβάνει ο μαθητής στο Rhema Ελλάδας είναι για να τον βοηθήσει να γνωρίσει περισσότερα για τον Θεό και τον Λόγο Του και να ανακαλύψει το δικό του μοναδικό πεπρωμένο.
Οι μαθητές του Ρήμα εκπαιδεύονται να δημιουργήσουν έναν γνήσιο χριστιανικό χαρακτήρα και μια νοοτροπία έξοχης υπηρεσίας στην τοπική τους εκκλησία.

Μαθητής μπορεί να γίνει κάποιος που έχει μέσα στην καρδιά του την επιθυμία να εργαστεί για τον Κύριο αλλά και εκείνος που θα ήθελε μια καλύτερη γνώση επάνω στο Λόγο του Θεού για μια νικηφόρα ζωή.
Εάν κάποιος είναι παντρεμένος το καλύτερο θα ήταν (αν αυτό είναι εφικτό) να έρθει σαν ζευγάρι, αυτό θα βοηθήσει πολύ την συζυγική σχέση.

Όχι. Ωστόσο, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν υπάρξουν αρκετές ανάγκες τότε θα φροντίσουμε για κάποιο άτομο που θα κρατά τα παιδιά τις ώρες του σχολείου με κάποιο μικρό αντίτιμο. Χωρίς αυτό να είναι σίγουρο θα πρέπει να συζητηθεί με το γραφείο του Rhema Ελλάδας.

Όχι. Προς το παρόν αυτός ο τρόπος δεν είναι ακόμα διαθέσιμος. Ωστόσο, έχουμε διάφορα προγράμματα φοίτησης που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες στα υπάρχοντα προγράμματα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Όχι. Είναι υποχρεωτικό όχι μόνο να βρίσκεσαι στις συναθροίσεις και εκδηλώσεις της εκκλησίας σου, αλλά και να συμμετέχεις σε διακονίες βοηθειών και κάθε δραστηριότητα εκεί. Αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης σου στο Rhema.

Όχι. Το Rhema σε εφοδιάζει για τη ζωή σου, για το μέλλον σου και σαν εργάτη, για το έργο της διακονίας που ο Κύριος σε έχει καλέσει, όμως αυτό δεν σε κάνει εργάτη. Μόνον ο Κύριος σηκώνει, θέτει και αποστέλλει εργάτες. Οι ποιμένες και τα τοπικά σώματα υπακούν σε αυτό.

Ναι! Υπάρχουν διάφορα Πανεπιστήμια σε διάφορα μέρη του κόσμου, συνήθως Χριστιανικά, που δίνουν credit μέχρι και 2 ετη σπουδών. Για περισσότερα παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία του Rhema Ελλάδας.

Ναι! Αν διαλέξετε το πρόγραμμα των Μεμονωμένων μαθημάτων (Δεν μπορείτε να πάρετε δίπλωμα) ή το Επεκτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών (Σε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να πάρετε το Δίπλωμα Διακονίας του Rhema). Ωστόσο, για ποιμένες και ηγέτες διακονιών δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα μαθήματα ή σεμινάρια φιαγμένα σε κάποια σημεία, ειδικά και μόνο γι’ αυτούς.
Για πληροφορίες για τα υπάρχοντα προγράμματα πατήστε εδώ.

Ναι! Οι μαθητές του Rhema Ελλάδας μετά την αποφοίτηση τους, είναι μέλος μιας μεγαλύτερης, παγκόσμιας οικογένειας, στην οποία μπορούν να βρουν κοινωνία και στήριξη με διάφορους τρόπους. Στη πραγματικότητα το δίπλωμα που παρέχει το Rhema Ελλάδας, είναι ακριβώς ισάξιο με το δίπλωμα που παρέχει το Rhema ΗΠΑ με όλα τα προνομία και τα πλεονεκτήματα. Επιπλέον, το Rhema Ελλάδας φροντίζει να κρατά επαφές και επικοινωνία με όλους τους μαθητές, μέσα από συνέδρια και εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Rhema Ελλάδας, και όπου πάντα όλοι οι απόφοιτοιτου Rhema είναι καλεσμένοι και μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα του Rhema καθώς και ιδιαίτερες συναθροίσεις.
Επίσης, το Rhema Ελλλάδας είναι εκεί για όσους χρειαστούν βοήθεια για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Rhema ΗΠΑ για το 3ο χρόνο.

Ναι! Μπορείς να τελειώσεις τον πρώτο χρόνο στο Rhema Ελλάδας και ύστερα μπορείς να τελειώσεις τον δεύτερο χρόνο είτε στο Αμερικανικό ή οποιοδήποτε άλλο σχολείο από τα 191 Rhema που υπάρχουν σε 46 χώρες αυτή της στιγμή σε όλο τον κόσμο για να πάρεις το δίπλωμα. Επίσης, μπορείς να συνεχίσεις την εκπαίδευση σου 3ο χρόνο και στο Rhema ΗΠΑ.

Καλωσορίζουμε αυτούς που θα ήθελαν να έρθουν στο RHEMA Ελλάδος από άλλα Ἐθνη.
Πάνω από 191 Ρήμα σε 46 χώρες όλο τον κόσμο, εφοδιάζουν τους πιστούς και τους βοηθάνε να χτίσουν τη ζωή τους και τη διακονία τους επάνω στα γερά θεμέλια του Λόγου του Θεού.

Γι’ αυτούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, θα θέλαμε να ξέρουν ότι το Ρήμα Ελλάδος ανήκει σ΄ αυτή την οικογένεια και αγκαλιάζει όποιον επιθυμεί να συμμετέχει σ΄ αυτή, ισότιμα. Eίναι πρόθυμο να κάνει το καλύτερο, και όπου μπορεί να βοηθήσει, αυτούς που θέλουν να γίνουν μαθητές.
Επίσης είναι απαραίτητο o υποψήφιος μαθητής να έχει τόπο διαμονής ή να φιλοξενείτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, και να είναι οικονομικά ανεξάρτητος / καλυμμένος.
Είναι υποχρεωτικό όσοι είναι παντρεμένοι να είναι εδώ με την οικογένεια τους.
Ευχόμαστε ο Θεός να κατευθύνει τα βήματα σας στο τέλειο δικό του θέλημα.

Για Πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Rhema Ελλάδας δεν απαιτεί από τους μαθητές του πολλές ώρες δουλειάς στο σπίτι, αλλά απαιτεί κάθε μαθητής να αφομοιώσει μελετώντας το μάθημα το οποίο διδάσκεται.

Αυτό που ζητείται είναι ότι θα πρέπει να μελετηθούν στο σπίτι η Βίβλος και βιβλία, και να κάνουν πρακτική σε διακονίες βοηθειών ο κάθε μαθητής στην εκκλησία του ή σε συνέδρια του Rhema Ελλάδας.
Είναι σημαντικό για τους μαθητές να διαβάζουν καθημερινά τη Βίβλο τους και να αναπτύσσουν τη σχέση τους με τον Ουράνιο Πατέρα.

Είναι ευθύνη του κάθε μαθητή να επιμεληθεί για ό,τι αφορά τη διαμονή και την εργασία του. Για να γίνει αποδεχτή η αίτηση του για εγγραφή, πρέπει να καταθέσει αποδείξεις που θα αποδεικνύουν ότι θα έχει την οικονομική κάλυψη ή ότι εργάζεται έτσι ώστε θα ζει χωρίς να επιβαρύνει άλλους και θα έχει να πληρώσει τη συμμετοχή του.

Το να πληρώνει κάποιος το κόστος της εκπαίδευσης σε ώρες, σε χρήμα, σε κούραση κλπ, για να παρακολουθεί τα μαθήματα είναι αναγκαίο.

Όταν κάποιος μένει στην περιοχή της Αθήνας μάλλον δεν είναι ανάγκη να μετακομίσει κοντά στο σχολείο (αυτό βέβαια είναι επιλογή του καθενός), αλλά για κάποιους που είναι από την περιφέρεια ή το εξωτερικό (εάν έχει αποφασίσει να έρθει) πρέπει να φροντίσει πολύ νωρίτερα για τη διαμονή του αλλά και για εργασία εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να δουλέψει.

Ο βασικότερος στόχος του Rhema Ελλάδας είναι να θέσει μια γερή βάση για μια γνήσια χριστιανική συμπεριφορά. Είναι ευθύνη του κάθε μαθητή να βιώνει μια ζωή υπόδειγμα αφοσίωσης στον Θεό και για αυτό το λόγο το Rhema Ελλάδας δίνει μεγάλη έμφαση σε ορισμένες αξίες όπως

Αναγνώριση της εξουσίας του λόγου του Θεού και ιδιαίτερα τις βιβλικές διδασκαλίες που τηρούν και σέβονται τους κανόνες ηθικής
Επιθυμία να αναπτύξουμε τους καρπούς του Πνεύματος όπως αγάπη ,χαρά, ειρήνη, ευγένεια, υπομονή, καλοσύνη, πιστή, εγκράτεια (Γαλ 5:22).
Ενδιαφέρον στο να αναπτύξουμε καλές συνήθειες μελέτης της Βίβλου, προσευχής , πηγαίνοντας και βοηθώντας την τοπική εκκλησιά σε τακτική βάση.
Θέληση να υπηρετήσουμε τον Θεό, τους ποιμένες τους, την τοπική εκκλησιά και τους γείτονες.

Ναι. Οι ώρες των μαθημάτων γίνονται το απόγευμα του Σαββάτου της Κυριακής και της Δευτέρας από τις 5 μμ ως τις 10 το βράδυ, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να εργάζονται και να περνούν χρόνο με την οικογένεια τους. Ενθαρρύνουμε όλους τους μαθητές μας να διαχειρίζονται με σοφία το χρόνο τους στη δουλειά στη μελέτη και στην οικογένεια.

Ναι, άντρες και γυναίκες θα πρέπει να ντύνονται ευπρεπώς. Ενδυμασία όπως φανελάκια, μπλουζάκια, σορτσάκια, βερμούδες, κολάν και άλλα παρόμοια δεν επιτρέπονται. Κάποιες μέρες οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν με επίσημα ρούχα γραβάτα για τους άνδρες και φούστα για τις γυναίκες ή τζην ή ό,τι άλλο τους ζητηθεί σαν μέρος της εκπαίδευσης τους.

Τα μαθήματα θα είναι στα Αγγλικά με Ελληνική μετάφραση και Ελληνικά με Αγγλική μετάφραση.
 

Το μικρότερο όριο ηλικίας είναι 18 χρονών, ενώ δεν υπάρχει μεγαλύτερο όριο ηλικίας. Υπάρχουν μαθητές που αποφοίτησαν από το Rhema ΗΠΑ έχοντας ήδη κλείσει το ογδοηκοστό (80) έτος ζωής τους.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις δίπλωμα λυκείου για να παρακολουθείς το Rhema Ελλάδας αλλά πρέπει να είναι συμπληρωμένο το 18 έτος.