ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΗΜΑ

Το Κέντρο Βιβλικής Εκπαίδευσης Ρήμα στην Tulsa, Oklahoma (ΗΠΑ) είναι τα κεντρικά όλων των σχολείων Ρήμα και ιδρύθηκε το 1974 από τον Αιδ. Κenneth E. Hagin (1917-2003). Στην ηλικία των 17 ο Kenneth E. Hagin θεραπεύτηκε με τη δύναμη του Θεού μέσω της πίστης στο Λόγο του Θεού. Η διακονία του διήρκησε πάνω από 68 χρόνια.

Ο Kenneth E. Hagin είναι ο συγγραφέας 110 βιβλίων , τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Προς το παρόν πάνω από 60 εκατομμύρια βιβλία έχουν εκδοθεί. Με το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα το ΡΗΜΑ των ΗΠΑ φτάνει σε πάνω από 100 κράτη.

Από το 1975 πάνω από 40.000 μαθητές έχουν αποφοιτήσει από το Ρήμα των ΗΠΑ, του οποίου υπεύθυνος είναι ο γιός του Αιδ. Kenneth W. Hagin, ποιμένας της Βιβλικής Εκκλησίας ΡΗΜΑ και πρόεδρος του ΡΗΜΑ των ΗΠΑ, καθώς και η σύζυγός του Lynnete Hagin, επικεφαλής του ΡΗΜΑ των ΗΠΑ.

Το 1999 τα πρώτα Κέντρα Βιβλικής Εκπαίδευσης ΡΗΜΑ ιδρύθηκαν στην Ευρώπη και συνολικά υπάρχουν σήμερα 37 κέντρα σε 13 χώρες μέσα στην Ευρώπη και οι αριθμοί αυξάνονται!

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 240 κέντρα σε 48 χώρες (σύμφωνα με τα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2019) με περισσότερους από 17.000 μαθητές. Πολλοί απόφοιτοι έχουν αποσταλεί στο έργο του θερισμού σε όλο τον κόσμο και υπηρετούν σε διάφορους τομείς διακονίας ως ποιμένες, ευαγγελιστές, διδάσκαλοι,ιδρυτές εκκλησιών, εργάτες ανθρωπιστικού έργου, διάκονοι παιδιών, νεολαίας και υπηρεσιών υποστήριξης.

Ο ήλιος δεν δύει ποτέ για έναν απόφοιτο του ΡΗΜΑ που φέρνει τα Καλά Νέα του Ιησού Χριστού σε αυτή τη γενιά.